Meslek Yüksekokulumuzda “Staj Ötesi” Etkinliği Webinarı Düzenlendi

Meslekyüksekokulumuzda Üniversitemiz (KSBÜ) Kariyer ve Mezun Merkezi (KAMER) Koordinatörlüğünde, öğrencilerin kariyer planlamalarına yönelik gerçekleşen “Staj Ötesi” etkinliği çerçevesinde birçok webinar düzenlendi.

Kariyer bilincinin yükseköğretimin erken döneminde oluşturulması amacıyla Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kariyer ve Mezun Merkezi Koordinatörlüğünde, 11 Aralık 2020 tarihinde Meslek Yüksekokulumuzda düzenlenen  'Staj Ötesi' temalı Kariyer webinarına konuşmacı olarak katılım sağlayan Uzman Fizyoterapist Buğra Topatan, Uzman Röntgen Teknikeri Nurettin Evren, Uzman Tıbbi laboratuvar Teknikeri Furkan Arslan Uzman Hemşire Veli Arslan alanlarıyla ilgili uygulamalardaki tecrübelerinden, hastanede çalışma koşullarından, mesleğini yıllardır severek ve isteyerek yaptığından,  teknikerlerin görev tanımlarından, devlette ve özel sektörde çalışabilecekleri alanlardan, maaş bilgilerinden, devlet hastanelerine atanabilmek için Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'ndan kaç puan almaları gerektiğinden,  programlarından mezun olan öğrencilerimizin Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile geçiş yapabilecekleri lisans bölümlerinden bahsederek öğrencilerimizin sorularına cevap vererek webinar sona erdi.

“ÖĞRENCİLERİMİZE KARİYER PLANLAMASININ ÖNEMİNİ AKTARMAYA ÇALIŞTIK”

“Staj Ötesi” etkinliği hakkında açıklamada bulunan KSBÜ KAMER Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Yakup Gülekçi, gerçekleştirilen webinarlarla öğrencilere kariyer planlamasının önemini aktarmaya çalıştıklarını belirtti. Dr. Öğr. Üyesi Gülekçi, “Staj Ötesi kariyer webinarları, öğrencilerimize yükseköğretimin ilk yıllarında kariyerleri ile ilgili farkındalığın artması ve kariyer seçeneklerinin keşfedilmesi amacıyla planlandı.” dedi.

ÖĞRENCİLER SAĞLIK SEKTÖRÜNDEKİ FIRSATLARDAN HABERDAR EDİLDİ

Gülekçi, “Kariyer webinarlarına Staj Ötesi denmesinin temelinde alanında uzman, iş hayatında deneyimli konuşmacıların öğrencilere tecrübelerini aktarması yatmaktadır. Sağlık temalı üniversitemizde öğrencilerimizin akademik bilginin yanı sıra sağlık sektöründeki fırsatlardan da bu şekilde haberdar olmalarını hedefledik.” şeklinde konuştu.