Meslek Yüksekokulumuzdan Sıfır Atık Etkinliği

Meslek Yüksekokulumuzun sosyal sorumluluk projeleri kapsamında ilçemiz sınırları içeresinde bulunan gölcük mesire alanında öğrencilerimizle birlikte sıfır atık ve çevre temizliği yaparak, sıfır atık konusunda öğrencilerimize Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Lütfiye Parlak bilgi verdiler. Sıfır Atık Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Değerli eşleri Emine Erdoğan Hanımefendinin başlattığı proje olduğunu ve sıfır atığın israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, oluşan atık miktarının azaltılmasını, etkin toplama sisteminin kurulmasını, atıkların geri dönüştürülmesini kapsayan atık önleme yaklaşımı olarak tanımlanan bir hedeftir. Bizlerde Meslek Yüksekokulu olarak sıfır atık konusun önemine bilerek öğrencilerimizin bu konularda bilinçlenmesini sağlamaya çalışıyoruz. Öğrencilerimiz ve personelimiz gölcük mesire alanında çevreye atılmış çöpleri toplayıp bunları ayrı ayrı çöp torbalarına koyarak, ayrıştırılan çöpleri belediye görevlilerine teslim ettiler. Daha sonra doğa harikası gölcükte yürüyüş, oyunlar oynayarak ve öğrencilerimize hazırlanan mangal ikram edilerek günü eğlenerek tamamladılar.

Son Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2019, Salı