Yeni Yerleşen Öğrencilerimiz İçin Kayıt Duyurusu Güncellendi

2020- YKS SONUÇLARINA GÖRE MESLEK YÜKSEKOKULUMUZA YERLEŞEN ÖĞRENCİ

ADAYLARININ KAYIT İŞLEMLERİ

2020-YKS sonuçlarına göre Meslek Yüksekokulumuza yerleştirilen öğrenciler kayıtlarını E-kayıt veya Şahsen kayıt şeklinde yapabileceklerdir.

E-kayıt tarihleri: 29 Ağustos - 6 Eylül 2020

Şahsen kayıt tarihleri: 31 Ağustos — 5 Eylül 2020 Cumartesi Saat: 17:00 tarihleri arasında yapacaklardır.

Buna göre;

A. E-Devlet üzerinden kayıt yapacak öğrenci adayları;

Meslek Yüksekokulumuz programlarına yerleştirilen adaylar, 29 Ağustos- 6 Eylül 2020 Saat: 23:59 tarihleri arasında E-devlet işlemleri (https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/) üzerinden E kayıt yapabileceklerdir.

E-Kayıt İşlemlerinden sonra Meslek Yüksekokulumuza

04.09.2020 tarihli Senato Kararı gereğince Ekim ayında Meslek Yüksekokulumuzda eğitim online yapılacağından kayıt için gerekli aşağıdaki belgelerin Meslek Yüksekokulumuza teslim edildiğine dair doğrulama yapılabilir yöntemler ile (iadeli taahhütlü posta, kargo vb.) veya şahsen (tercihen) ulaştırılması gerekmektedir.

Meslek Yüksekokulumuz İletişim bilgileri için TIKLAYINIZ.

5-16 Ekim 2020 tarihleri arasında Meslek Yüksekokulumuza (iadeli taahhütlü posta, kargo vb.) veya şahsen (tercihen) ile teslim edilmesi gereken belgeler;

1. 6 Adet vesikalık fotoğraf.

2. Nüfus cüzdanı fotokopisi.

3. E-Kayıt olduklarını gösterir barkodu çıktı.

4. Daha önce bir yükseköğretim kurumunda eğitim almış öğrencilerin, var ise ders muafiyeti talebinde bulunabilmeleri için kayıt işlemleri sırasında onaylı ders içerikleri ve transkript ile birlikte yerleştikleri birime başvuru yapmaları önerilir.

B- Şahsen başvuru ile kayıt yapacak öğrenci adayları;

Öğrenci Adayları 31 Ağustos— 5 Eylül 2020 Cumartesi Saat: 17:00 tarihleri arasında Meslek Yüksekokulumuz Öğrenci İşleri bürosuna şahsen başvurarak ya da noter vekâleti verdikleri kişi ile kayıt işlemlerini yapacaklardır.

Şahsen başvuru ile yapılacak kayıt işlemleri için gerekli belgeler;

1. 6 Adet fotoğraf.

2. Nüfus cüzdanı fotokopisi.

3. Yerleştirme belgesinin internet çıktısı.

4. MEB mezuniyet sorgusunda sorun olması halinde, kayıtlarının yapılabilmesi için lise diplomaları veya mezuniyet belgelerini ibraz etmeleri gerekmektedir. Bu nedenle, şahsen kayda gelen adayların lise diplomalarının yanlarında bulunması önerilir.

5. MSB-ASAL sorgusu sonucu durumu sorunlu olan adaylardan Askerlik Şubesinden belge getirmeyenlerin kayıtları yapılacak ancak öğrenimlerine devam etmelerine izin verilmeyecektir.

6. Daha önce bir yükseköğretim kurumunda eğitim almış öğrencilerin, var ise ders muafiyeti talebinde bulunabilmeleri için kayıt işlemleri sırasında onaylı ders içerikleri ve transkript ile birlikte yerleştikleri birime başvuru yapmaları önerilir.

*Belirtilen tarihlerde kaydını yapmayan adaylar kayıt hakkını kaybeder. Mazeret bulunması halinde sadece noterden vekâlet vermek suretiyle kayıt yapılabilir.

* Meslek Yüksekokulumuza yerleşen öğrenciler için Yabancı Dil I-II (İngilizce) Dersleri Muafiyet Sınavı tarihleri ilerleyen tarihlerde Üniversitemiz Web sayfasından duyurulacaktır.

*Milli Eğitim Bakanlığından mezuniyet bilgisi alınamayan ve e-kayıt yapamayan öğrencilerin

Şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir.

C. Ders Kayıt İşlemleri;

Meslek Yüksekokulumuza kesin kayıt yaptıran aday öğrenciler; öğrenci bilgi sistemine otomatik tanımlanır.

1. Öğrenci Bilgi Sistemine öğrenci numaranız ve şifreniz ile girebilirsiniz.

2. Şifreniz T.C. kimlik numaranızın ilk 5 rakamıdır. Sisteme giriş içintıklayınız.

*Meslek Yüksekokulumuza yerleşen öğrencilerin 30 Eylül -02 Ekim 2020 tarihleri arasında öğrenci bilgi sisteminden ders kaydı yapmaları gerekmektedir. Ders kayıt duyurusu ve açıklamalar ilgili tarihlerden önce http://sshmyo.ksbu.edu.tr internet sayfasında duyurulacaktır. E-devlet üzerinden veya Meslek Yüksekokulumuza şahsen başvurarak kaydını yaptıran öğrencilerimiz, ders kayıt tarihlerinde güz yarıyılı ders kayıtlarını da yaptırmak zorunda olup, ders kaydını yapmayan öğrenci güz yarıyılı derslerine devam edemeyecektir.

04 Eylül 2020, Cuma / 970 defa okundu.